Ut på tur – sko til deg og hunden

Som aktivt hundemenneske er det viktig at alt utstyr er i orden, og at det legges til rette for at man skal ha en behagelig og hyggelig tur. Her er kanskje skoene det aller viktigste utstyret, og husk at dette også kan gjelde for hunden din.

Velg rett sko til hunden


Ulike hunder har selvsagt
ulike behov, og ofte er dette relatert til rase. Husk allikevel at selv om du har en hardfør rase, finnes det også individuelle forskjeller som gjør at kanskje akkurat din hund trenger litt mer beskyttelse fra vær og vind. Dette er særlig viktig når man går langt i ulendt terreng, i kaldt vær, spesielt på snø og is, og på dager hvor asfalten er ekstra varmet opp av solen. Det finnes utrolig mange forskjellige hundesko å velge mellom, og det er viktig at du finner en type som både passer hunden din og den bruken du ser for deg. Det er viktig at skoene ikke gnager, og at de beskytter mot det de skal. For varme dager kan et par tynne potesokker være nok, mens dersom man skal gå langturer på snø og is kan det være lurt å investere i et solid par sko som isolerer godt, og som samtidig gir hunden godt grep på underlaget.

Riktig sko gir bedre og sikrere tur

For deg selv er det nok kanskje litt enklere å velge sko, ettersom du selv kan prøve deg frem til sko du syns passer godt og som er riktig for ditt bruk. Det kan være lurt å ha flere par til forskjellig bruk, akkurat som for hunden. Et par gode vintersko er en god investering som kan vare i mange år, og det samme gjelder et par skikkelig gode joggesko som kan ta deg igjennom mange somre, og kanskje de litt heldigere delene av vår og høst. Jo bedre utstyr du har, jo enklere blir det også å komme seg ut på skikkelige turer med hunden.