Hunder – en ren glede?

Når man vurderer å få seg hund, legges ofte fokuset på de positive sidene ved å ha et dyr som er så sosialt og kosete som en hund ofte er. De krevende, arbeidsskapende og dyre sidene ved dyrehold blir ofte både gjemt og glemt. Derfor vil vi i denne artikkelen gjerne få belyse noen av de ikke fullt så tiltrekkende sidene ved det å ha hund, slik at bildet blir i alle fall litt mer nyansert enn om man kun fokuserer på de søte sidene ved å skaffe seg dyr.

Regninger fra dyrlegen
La oss ta det verste – og for mange viktigste – først: Med en hund følger det mange forpliktelser, og en av de viktigste er å sørge for at hunden er ved god helse. Dette innebærer mange turer til dyrlegen med valpen, og på Smådyrklinikken.no har de satt opp en liste over alt som kreves det første året man har valp i hus, komplett med forklaring på hva hver vaksine/sjekk er godt for.

Oppgradering av hus etter hundehold
Etter å ha huset et dyr så aktivt som hunden er, spesielt om man har startet med en valp, kan det i noen tilfeller trenges en lett oppgradering av enkelte deler av huset. Det man kanskje oftest ser, og kan forestille seg, er at man fint kan bytte ut altandøren som den lille røveren har klatret på, skrapt på og gnudd seg mot i årevis. Her kan heldigvis Buildor.no gi deg et godt utvalg av rimelige alternativer, slik at du kan bestille og få levering rett hjem – raskt, billig og enkelt.

Tidkrevende og slitsomt med valp
De fleste ønsker seg valp dersom de skal skaffe seg hund, men dette er et stort steg å ta. Regn med at livet ditt sirkler rundt den nyankomne de første ukene, og tenk på at en del av feriedagene dine kommer til å bli påspandert denne lille hårballen. Hunden.no er en fin nettside med god informasjon om hva som er viktig å tenke på før man bestiller seg hund. Husk at når hunden er kommet i hus, er det «for sent» å angre seg. Det er urettferdig behandling av hunden dersom du går blind inn i hundehold, og så finner ut at det ikke er rett for deg. Tenk før du handler, kort og godt.