Hvilken hund du har gjenspeiler livsstilen din!

Er det virkelig slik at hunden gjenspeiler livsstilen din? Dersom det er tilfelle, da må de fleste i Norge ha en aktiv livsstil. På topp ti-listen over alle hunder som blir kjøpt i Norge finner du hunder som passer til personer med en aktiv livsstil. De må like å gå turer nesten hver dag i skog og mark. De hundene som finnes på statistikken over de mest solgte i 2017 er rasene Labrador Retriever på fjerde plass , Norsk Elghund grå på tredje plass, Staffordshire Bull Terrier på andre plass og på første plass Border Collie. Border Collie tok også første plassen i i 2013, 2014 og 2016, og fikk æren av å bli “Norges mest populære hunderase”. Det er mange grunner til at denne rasen forsvarer sin plassering på toppen. Vi vil her i de neste avsnittene fortelle litt om hvorfor Border Collie er veldig populære, og hva du må tenke på dersom du skal skaffe deg hund.

Border collie er Norges mest populære hund

Border Vollie er den hunderasen i Norge som er mest populær, atter en gang. Dette er fjerde gangen den er øverst på NKKs registreringsstatistikk. Hvorfor har akkurat denne hunden blitt så populær? Denne hunden ser en ofte er med i lydighetskonkurranser, og hvor de opptrer med en slik eleganse og lydighet, at de fleste ønsker seg en slik hund. Border Collie er en hund som har blitt brukt til gjeting. Den passer for aktive eiere, pga. sine allsidige bruksegenskaper og store arbeidslyst, og krever mye fysisk og mental stimulering. Det som er litt skremmende, denne hunden er også den mest populære å omplassere også. En Border Collie er for en vanlig familie alt for krevende å eie, for de trenger mye trening og oppfølging. Ønsker du en Border Collie, det er den hunderasen som må aktiviseres og følges opp mest for å være velfungerende. Dette er en brukshund, det må du aldri glemme! Ønsker du at hunden din skal være kameraten din, da er kanskje andre valg av hunderaser et bedre valg. En eiertro og familiekjær hund er den Dansk-Svenske Gårdshunden, og der er stor bevisstgjøring rundt rasen. Viktig å velge rett type hund!

Hvordan velge rett hunderase for din livsstil?

Velger du hunderase fordi den er vakker, søt eller kul? Derfor har mange valgt for eksempel Border Collie, fordi den ser så yndig og veloppdragen ut, men da går du fem på. Det krever mye arbeid og trening, for å få dem slik. Derfor er også denne hunderasen blitt den mest omplasserte hunden. Velger du feil hund kan hunden bli en belastning fremfor en kilde til positiv energi og glede. Kanskje du får mer glede av å reise på festival og kle deg ut som hund. Finn festutstyret på partyking.no! Mye moro med hund, men det mange glemmer at det krever litt også. En hund er en livsledsager med samme interesser, personlighet og energinivå. Før du kjøper bør du kartlegge deg selv og din livsstil. Kjøpsprosessen bærer ofte preg av impuls, der utseende har vært utslagsgivende. Viktig å huske at aktive hundetyper lett blir vanskelige å håndtere, de er avlet for å vokte, jakte og gjete. Viktig å velge rett hund som gjenspeiler livsstilen din!