Tips når du skal ha hund

Det sies at hunden er menneskets beste venn, og det er nok ingen klisjé. Har du eller har du hatt hund, så vet du at dette er de mest trofaste vennene du kan få. Likevel er det mange ting å tenke på før man går til anskaffelse av en hund, utover å bestemme seg for rase og kjønn. Mange tar en forhastet beslutning, og ender opp med å måtte gi fra seg hunden igjen fordi de ikke forutså ansvaret. Dette er ikke en god ting for verken deg eller, aller minst, hunden.

Har du tid?

Ja, dette er faktisk helt grunnleggende; Har du virkelig tid nok til det ansvaret det er å ha hund? En valp trenger ekstremt mye oppfølging, kjærlighet, aktivisering og, ikke minst, opptrening. Og det stopper ikke der. Også en voksen hund trenger en hel del av det ovennevnte. I tillegg må de ut på tur flere ganger om dagen. Og da snakker vi gode, lange turer og ikke en liten runde rundt huset.

Hvis dere er en travel familie som knapt er hjemom for å spise middag før det er avgårde på ulike aktiviteter, så er ikke hund noe dere bør skaffe. Det vil bare gi dere en trist hund som er altfor mye alene, og du vil ha konstant dårlig samvittighet. Husk at en hund ikke har den fjernelse anelse om når du kommer tilbake, i det han ser deg fyke ut døra.

Barn og hund

Har du veldig små barn bør du ikke gå til anskaffelse av en hund. De bør være store nok til å forstå at hunden ikke er et leketøy. Et barn vil gjerne kose og klemme hunden, men ingen hunder liker å bli klemt – selv om de kanskje ikke reagerer negativt fordi de er tålmodige.

Barn under 16 år skal ikke ha ansvaret for en hund alene. Kjøper dere en hund er det dere foreldre som har det hele og fulle ansvaret, så kan barna heller bidra. Dessuten er det å gå tur en fin aktivitet som barn og voksne kan gjøre sammen. Da får man god tid til å prate om løst og fast, samtidig som den lille vennen deres er overlykkelig fordi dere vil gå tur med ham. Samtidig får dere masse god og frisk luft. Er det kaldt er det viktig å kle seg godt, og colmar har masse fine turklær.

Generelt om hundehold

Før du skaffer en hund bør du gjøre grundig forarbeid. I internettets tidsalder er det ingen unnskyldning for ikke å ha gjort hjemmeleksa. Les deg opp på ulike raser og hva de krever av deg. Men generelt SKAL en hund ha minst tre turer daglig. Det er også viktig å tenke på ernæringen. Hver hunderase har ulike behov, men som grunnregel anbefaler vi at du kjøper hundefôr hos en veterinær eller i en dyrebutikk, da denne maten har de nødvendige næringsstoffene. I tillegg har personalet kompetanse til å gi deg nødvendige råd vedrørende hundens mat.

Til slutt vil vi ønske deg lykke til med din nye venn. En hund beriker virkelig livet!