Lær hunden gode manerer

Du har kanskje opplevd det – du er invitert til sommerfest hos en venn, og har tatt på deg en fin, ny kjole, men når du kommer dit, hopper hunden opp på deg, og lager stygge flekker på kjolen din. Det kan fort skje når en hund har dårlige manerer, og det kan både være irriterende og skremmende. Spesielt barn og de som er redd for hunder kan oppleve slike situasjoner som svært ubehagelige.

Du må ha kontrollen

Har du hund, må du alltid ha kontroll over den. Hunden skal ikke hoppe opp på folk, verken på gata eller når du får besøk. Det er ikke bare kjoler og damer som er målet for viltre hunder. De kan nappe til seg mat fra hendene til barn, de kan skitne til dressbukser og de kan rett og slett gjøre sommergjestene irriterte. Derfor er det veldig viktig at du begynner å lære opp hunden fra tidlig alder.

Lydighetstrening er ikke et engangsprosjekt

Selv om du tar med hunden på valpekurs, og får en lydig valp, må lydighetstreningen fortsette hele livet. Ellers risikerer du mange skitne kjoler og sure damer gjennom hundens liv. Skulle uhellet være ute, og noen får et plagg ødelagt av hunden din, er det godt å vite at nettbutikken nakd har en egen kategori som heter kjoler dame, der du kan kjøpe et erstatningsplagg til det uheldige offeret. Men det aller viktigste er å unngå at hunden lærer slike uskikker.

Hold hunden aktivisert

En hund som kjeder seg, er raskere til å oppføre seg dårlig. Klarer du å aktivisere hunden, og gjerne slite den ut med lek og trening, vil den oppføre seg mye bedre. Har du planer om besøk eller en skal arrangere en stor sommerfest, bør du ta med hunden på en ekstra aktivitetsrunde før festen. Da er sjansen større for at hunden legger seg ned og sover seg gjennom festen. Det samme trikset fungerer dersom hunden ødelegger ting når den er alene hjemme. Ta en trimtur med den, eller lek mye med den før du drar på jobb. Da er hunden mer fornøyd, og kan slappe av uten å kjede seg.

Snakk med en hundetrener

Dersom du har problemer med hunden din, bør du snakke med en hundetrener som kan gi deg råd for å få en lydigere hund. Det er aldri for seint å lære, for det stemmer ikke at gamle hunder ikke kan lære nye triks. Hunder kan lære noe nytt hele livet, det tar bare litt lengre tid når de er eldre, for da har de mer inngrodde vaner og uvaner. Akkurat som oss mennesker. Men hvis du er tålmodig, kan du fint lære eldre hunder å bli roligere og lydigere.