2 populære hunderaser

Det finnes veldig mange forskjellige hunderaser i verden og det blir bare flere. Grunnen til dette er at raser blir blandet med hverandre for å få en annerledes kombinasjon, som faktisk er ganske populært. Selv om mange er glade i de renrasede hundene, så er også blandet rase et førstevalg for flere.

Dette kan for eksempel være fordi det koster mindre penger, selv om det ikke alltid er slik, i og med at det finnes blandede raser som selges for langt over 10 000 kr. Et annet eksempel er at noen heller vil ha en blanding som ikke alle andre har.

Uansett hva du foretrekker mest, så ønsker vi å snakke kort om fire populære hunderaser som vi liker veldig godt. Du har helt sikkert hørt om minst én av dem før, i og med at de er veldig populære. Har du tenkt på å kjøpe en rase allerede, så kanskje du ombestemmer deg etter å ha lest om hundene under.

Boxer

Boxeren har eksistert i mange år, men er egentlig en blanding av engelsk bulldog og bullenbeisser. I 1895 så ble rasen utstilt og det tok ikke lang tid før den ble populær. Boxeren kom til Norge bare 10 år senere.

Hvis du har sett en Boxer før så vet du at den ser ganske kraftig ut. Normalt sett veier den rundt 25 til 32 kg, og dette gjelder begge kjønn, men høyden varierer litt selv om det ikke er så mye.

Den alderen som det er forventet at Boxeren kommer til å leve er 9 til 15 år. Dette er egentlig ganske mye, spesielt hvis den faktisk ender opp med å bli 15 år.

Rottweiler

Rottweileren er også en hund som har eksistert i mange år, men det er nok flere år enn du tror. Dette er fordi den muligens strekker seg helt tilbake til Romerriket da romerne skulle ta over Europa.

Den har ofte blitt brukt som en vakthund. Den passer bra som en familiehund og den er veldig lojal.

Den forventede levealderen til Rottweileren er 9 til 10 år, så det er noen år mindre hvis vi sammenligner med Boxeren. Når det kommer til vekt så veier begge kjønn litt forskjellig, men ligger over 30 kg.

Hvis du vil lese mer om Rottweileren kan du gjøre det her. Det er egentlig ganske mye interessant om hunden.

Kjøpe hund?

Hvis du har planer om å kjøpe hund så synes vi det er kjempeflott, men det er ikke alle som har råd til å ha en. Kan du ikke vente med å kjøpe en så kan jo ta en titt på https://www.centum.no for å se om det kan være til hjelp! Lykke til med kjøp av hund!