Alt om hunder!

I denne artikkelen skal vi snakke om hunder, og til å begynne med skal vi først gå gjennom forskjellige ting vi kan gjøre for å holde hunden som vi har i huset frisk or rask. Etter dette skal vi se litt på hva slags praktiske greier vi kan bruke hunden vår til, og til slutt skal vi gå over de forskjellige måtene vi mennesker skader hunder på gjennom målrettet avling.

Helse

Husk at for å holde hunden din frisk og rask så er det en god del ting som du må gjøre hver eneste dag. For det første så må du investere penger i å kjøpe rikelig med kvalitetsmat. Dette kan ende opp med å koste en god del penger, men det er veldig viktig for at hunden din skal være frisk. Samtidig så er det viktig å bruke nok penger på å undersøke hunden hos veterinæren regelmessig.

Det neste viktige som vi må huske på er at hunden vårt er et sosialt dyr som er glad i lek og moro. Derfor er det viktig at vi bruker tid på å kjæle med hunden vår og leke med den ute. Hunden trenger også å bli gått tur med regelmessig, men dette trenger ikke å være en kjip greie. Mens du går tur med hunden din får du nemlig mosjon selv også. Daglig trening og mosjon kan sørge for at du unngår forskjellige skader som for eksempel artrose. Dersom du allerede har det kan du undersøke artrose behandling i lenken som er lagt ved her.

Praktiske områder

Hunder bruker ofte av politiet og forsvaret på grunn av egenskapene som hunden naturlig har. For eksempel så er luktesansen og hørselen til hunden mye bedre enn menneskets, og dette kan føre til at vi kan bruke hunden vår til å forsvare hjemmet vårt. For det første så kan den høre eller lukte inntrengeren lenge før de i det hele tatt har kommet seg inn i huset. For det andre så kan hunden også bjeffe og advare inntrengeren mot å bryte seg inn, og dette i seg selv kan være nok til at folk ikke prøver seg.

I det verste tilfellet så kan noen hunderaser også være veldig effektive på å angripe folk som kommer inn, schæferen spesielt er en favoritt til dette.

Utenom dette så kan hunden også bli brukt til å for eksempel veilede folk som er blinde eller ser dårligere enn gjennomsnittet. De kan også brukes til å lukte seg frem til ulovlige gjenstander, og dette er en stor grunn til at de blir brukt av politiet.

De fleste av oss derimot kan være fornøyde med å bare ha en hund i huset fordi den kan være en god følgesvenn i livet og kan gjøre oss glad uten å kreve så mye tilbake.