Utstyret man trenger til hund

Når man anskaffer seg hund, skaffer man seg også en rekke utfordringer. Hunden må luftes, hunden trenger trening, den trenger mat og et sted å sove. Det kan bli dyrt om man skal kjøpe alt nytt. Men hunden bringer så mye glede inn i familien at det bør være en positiv endring uansett.

Hva er det man trenger av utstyr når man skaffer seg en hund, og hvordan skal man få råd til det med et stramt budsjett. Her skal vi se på noen tips og triks til hvordan man gjør livet med hund til en lek.

Det mest basiske utstyret

Det er helt grunnleggende at når man skal ha hund, så må man kjøpe en del ting til den. Akkurat som reservedeler man trenger til iPhone, er hunden takknemlig for utstyr som får den ut på tur. Her er en liste:

  • Hundebånd
  • Godbiter
  • Lys i mørket
  • Magebelte
  • Hundeklær til kalde vinterdager
  • Hundeposer

Allerede nå ser man at hundeholdet vil koste en del penger. Det kan være viktig å vite at hunden vil bite i båndet til å begynne med og derfor slite i stykker hundebåndene. Kjøp heller et sterkt bånd uten uttrekk for en bedre turopplevelse.

Innendørs

Men hunden skal oppholde seg mye innendørs også. Har man en vilter hund, bør man skaffe seg et hundebur hvor den kan sove. Noen hunder trenger bare en hundekurv eller teppe, mens andre trenger buret hvor de slapper av i.

En hund trenger å stelles med jevne mellomrom. Det kan hende den må klippe neglene eller trimme pelsen. Dette kan man få gjort på en dyreklinikk.

Dessuten trenger hunden mange leketøy. Det kan være bein, bamser, bitekjegle, tau og mange andre ting. Det er godt for hunden å bite i noe fordi tennene vokser og det er plagsomt for den. Det er viktig å ha slike leketøy fordi ellers vil den gnage og biter på møbler, bord og stoler.

Til bilen

Når familien skal ut å reise, må også hunden være med. Mange hunder elsker å kjøre bil eller tog, men da må de ha et lite bur å være i. Er hunden stor, må kanskje hele bagasjerommet brukes til dette formålet. Da må man kanskje skaffe seg en henger eller takboks for å få med seg alt.

Det er mange ting å tenke på når man skaffer seg hund, det er det ingen tvil om. Men mange ting kan kjøpes brukt. En hund er alltid med og vil alltid være en del av flokken. Den følger deg i tykt og tynt. Gjør livet til hunden til en lek, og livet med hund blir så mye bedre. Den firbeinte vil dra nytte av disse tingene som man kanskje tar for gitt før man skaffer seg en hund.