Vær forsiktig med maten du gir hunden

Det kan være fristende å la hunden få lov til å smake på maten du spiser selv, og spesielt når du ser godt at den gjerne vil smake. Det er allikevel veldig viktig at du faktisk tenker over hva som er i maten din, for mat som er helt ufarlig for deg kan være livsfarlig for hunden din.

Hva er direkte farlig for hunden?

Mange vet nok allerede at blant annet sjokolade er skadelig for hunder. Grunnen til dette er at sjokolade inneholder teobromin, som selv i relativt små mengder faktisk kan være dødelig for en hund. Jo mørkere sjokoladen er, jo mer teobromin inneholder den. Det beste er å holde hunden langt unna alle former for sjokolade. Veldig mange er nok også klar over at beinrester ikke er spesielt godt for hundens mage. Dette gjelder spesielt kokte ben, og disse kan enkelt lage rifter i magesekk eller tarm, og i verste fall også sette seg fast, noe som igjen kan føre til infeksjoner. Igjen er nok det lureste å la være å gi hunden beinrester i det hele tatt.

Hvilke skader kan de ulike matvarene gi?

Det finnes også andre matvarer som man kanskje ikke tenker over som kan være farlig for hunder. Et eksempel på dette er avokado og druer. Druer og rosiner kan føre til nyresvikt hos hund, og det er ikke alltid det er mange druene som skal til. Når det kommer til avokado, er det stoffet presin som er skadelig for hunden. Fettholdige matrester kan utløse bukspyttkjertelbetennelse hos din beste venn, så det er nok best å la disse også gå i søpla.

Også til hunden er rett valg av drikke viktig

Når det kommer til flytende nytelser, er dette også ting man bør tenke på. Aller først er det viktig å unngå at hunden får i seg alkohol, da dette er et stoff som er svært giftig for hunder, selv i små mengder. Også kaffe, på grunn av koffein, må man holde unna hunden. Koffein er farlig uansett form, og har man for eksempel koffeintabletter liggende, må man være ekstra forsiktig, ettersom dette ofte kan føre til at hunden får i seg store mengder svært fort. Ellers kan man gjerne også tenke på at mat som ikke er sunt for oss, ofte ikke er sunt for hunden heller.