Passende møbler i hus med hund

Som menneskets beste venn, er det klart at man tar hensyn til sine hunder, enten man nå har anskaffet seg en liten chihuahua eller en smekker grand danois som turvenn og selskap. Dette gjelder både ved valg av bosted og bil, samt så klart ved valg som angår innredning av huset. Dette er selvfølgelig et hjem for både deg og den firbente, og da bør man huske på dette ved innkjøp av interiør og dekorasjoner. Hos oss finnes det noen gode tips til hva vi syns bør være i fokus når man har dyr i familien.

Kjøp en sofa som tåler hund
Først og fremst skal sofaen i stuen være en sitteplass for menneskene i huset og besøkende. Men helt ærlig bør man i alle fall ha tenkt tanken at hunden kan finne seg et sted i hjørnet av sofaen, sammen med sine kjære eiere. Går man for en solid sovesofa, får man i tillegg til et møbel som tåler det meste, også ekstra overnattingsplasser til de travle dagene rundt for eksempel konfirmasjoner og andre store feiringer.

Skaff hunden et eget sovested
Selv om det nå angis at det å sove med hunden i sengen er bra, kan vi likevel anbefale at hunden får sin egen plass å sove om natten. Å ha en ikke helt nybadet hund i dine sengeklær, kan medføre smittefare for deg, og eventuelt dine barn, dersom de noen ganger kommer opp i sengen i løpet av natten. Sørg derfor for at hunden kan trekke seg tilbake til egen seng – det finnes et hav av muligheter å velge mellom på nett.

På gulvet
Det kan være en fordel å tenke på matter og gulvtepper også, enten du nå har hund eller vil anskaffe deg en liten venn i nær fremtid. Noen hunder lider av angst for gulv som er glatte, som flisbelagte flater, og da virker teppene som en redning for dem, slik at de kan kjenne at de har kontroll og kan bevege seg fritt i sitt eget hjem. Det blir en del ekstra jobb med støvsugingen, men de færreste hunder liker å bo på glatte flater.